Кадър Канал 3 На 53-годишна възраст ни напусна многоуважаваният и изтъкнат

...
Кадър Канал 3 На 53-годишна възраст ни напусна многоуважаваният и изтъкнат
Коментари Харесай

Почина д-р Димитър Марков

Кадър Канал 3 

На 53-годишна възраст ни напусна многоуважаваният и бележит съдов хирург и шеф на Клиниката в УМБАЛ „ Софиямед “ доцент доктор Димитър Марков,д.м. Скръбната новина оповестиха от лечебното заведение.

„ Ръководството и екипът на УМБАЛ „ Софиямед “ сервират своите най-искрени съболезнования на фамилията и околните му. България изгуби още един заслужен и изявен доктор, необикновен експерт в своята област и почитан сътрудник в медицинските и научни среди. Поклон пред паметта му! “, споделят с горест от „ Софиямед “.

Доц. доктор Марков е роден на 5 юни 1967г.в гр. Белоградчик. Завършва медицина през 1991 година в МУ-София. От 1992 година до м. март 1993 година работи като непринуден помощник в УБ “Света Екатерина ” – София.

След конкурс е назначен за асистент–хирург в „ Св. Екатерина ”, където работи 14-години. 1 година е бил част от кардиохирургичния екип на болничното заведение, а идващите 13 работи в клиниката по съдова хирургия в екипа на проф. Александър Чирков. Придобил е две специалности – по обща(1998г.) и съдова хирургия(2002г.).

През 2002 година е назначен за лекционен помощник по съдова хирургия на студенти – медици и специализанти по съдова хирургия.

От 2004 г. е назначен за Главен помощник към Катедра по сърдечно – съдова хирургия.

През ноември 2012 година пази дисертация на тематика „ Анализ на затрудненията при тромбендартеректомия на каротидните артерии. Мултимодален метод. ” и му е присъдена научна степен Доктор по обща и сърдечносъдова хирургия.

От 2006 до 2014 година работи в отделението по съдова хирургия и ангиология на „ Токуда болница София ”.

Участва интензивно в екипа за бъбречни трансплантации към УБ „ Александровска ”.

Началник е на Клиниката по съдова хирургия на УМБАЛ „ Софиямед “ от 2014 година През август 2017г. придобива научна степен „ доцент “.

Доц. Марков е измежду най-изявените съдови хирурзи в страната, направил редица неповторими за България оперативни интервенции и внедрил голям брой новаторски способи за съдови реконструкции и миниинвазивни техники в съдовата хирургия.

Има над 40 научни труда и публикации; научните му ползи и работа са и в региона на бъбречната трансплантология, хирургичното лекуване на ААА, каротидната хирургия и други

Член е на Българското национално сдружение по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология и Българската асоциация по гръдна, сърдечна и съдова хирургия.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР